Nieuws

Hier vind je een overzicht van nieuwsberichten en van de nieuwsbrieven die we hebben gemaild naar de adressen in ons bestand. Wil je ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Hof van Oss?Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Terugblik startbijeenkomst 21 maart

Locatie Docfalaan


De besprekingen met de gemeente over het perceel aan de Docfalaan zijn in volle gang. Dit vraagt veel afstemming met verschillende partijen. Hierdoor gaat er veel tijd overheen, voordat het concreet kan worden. We kunnen hier nu helaas niet meer informatie over geven. We zijn er volop mee bezig. Als er meer nieuws te melden is, dan horen jullie dat uiteraard van ons. 

Meet-up: De Voedsel BV


De week van 13 september staat in het teken van: Samen tegen voedselverspilling. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel te verspillen en bewuster met eten om te gaan. VPRO tegenlicht organiseert samen met Bibliotheek Oss daarom op 13 september in de Groene Engel in Oss een Meet-up over ‘De Voedsel BV’. Praat mee over hoe we met elkaar minder eten weg gooien en hoe we bewuster en beter van het seizoen kunnen eten. Iedereen is welkom.

De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.vpro.nl en op www.samentegenvoedselverspilling.nl 

Enkele kartrekkers van Hof van Oss zullen deze avond ook aanwezig zijn.

Op naar de 100!


Enthousiaste toekomstige leden weten de weg naar onze website te vinden waar iedereen zich kan inschrijven als aspirant lid van Hof van Oss. Inmiddels zitten we al op 94 aspirant leden! Dat gaat dus waanzinnig goed. Wist je dat het grootste gedeelte van de aspirant leden uit Oss komt? Maar ook mensen uit Geffen, Berghem en Heesch schrijven zich in. Bedankt allemaal voor jullie inschrijving. Dit geeft ons nog meer energie om Hof van Oss snel van de grond te krijgen. Ben jij ook enthousiast en heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel op www.hofvanoss.nl/meedoen

Zodra de grond locatie concreet en formeel rond is, kan er pas definitief worden ingeschreven. Maar je nu al inschrijven als aspirant lid helpt ons enorm om de belangstelling te peilen.

Wij zoeken creatievelingen!


Onze communicatie werkgroep zoekt nieuwe, creatieve vrijwilligers die ons komen versterken. Waar je ons bij kunt helpen? Nou bijvoorbeeld met het creëren van content voor onze social media kanalen, het schrijven van nieuwsbrieven, beheren van de website en het organiseren van bijeenkomsten. Lijkt je dit leuk, stuur dan een mailtje naar willem@hofvanoss.nl.


Grond in zicht!


Aan de Docfalaan/Germanenweg ligt een mooi perceel van 1,8 hectare met rondom volop bos. De gemeente Oss heeft er een “multifunctionele outdoor-locatie” voor ogen. Het goede nieuws is dat Hof van Oss ook in dat plan past.

We gaan de plek waarschijnlijk delen met scoutinggroep Titus Brandsma en met een hondenclub. De exacte verdeling van het perceel en de manier waarop we gaan samenwerken moeten we nog uitwerken. De te sluiten overeenkomst betreft langdurige pacht met de gemeente Oss.  Als bestuur zijn we heel blij met deze ontwikkeling. De locatie ligt centraal tussen Heesch, Berghem en Oss, en is goed met de fiets bereikbaar. Ook de samenwerking met de scouting biedt volop mogelijkheden. Ideeën daarvoor zijn van harte welkom (info@hofvanoss.nl). Deskundigen die we hebben geraadpleegd geven aan dat de grond voldoende basis biedt om onze ecologische tuinderij op te starten. We hopen snel te kunnen tekenen. Dan gaan we samen aan de slag met het voorbewerken van de grond. #zinin!!! 

Heb jij er ook zin in? Klik dan op de knop "ik doe mee" en schrijf je in voor de nieuwsbrief of wordt aspirant lid!


Ik doe mee!

Scouting samen met hondenvereniging en tuinderij naar terrein aan Germanenweg in Oss

Zaaikalender


We hopen snel onze eigen tuinderij te kunnen starten, maar in de tussentijd kan je bijvoorbeeld wat groenten en kruiden in je eigen tuin zaaien. Altijd al willen weten wanneer de beste tijd is hiervoor? Via deze handige kalender is dit geen probleem meer. 


De moestuinkalender

Inspiratie


Ondertussen zitten we uiteraard niet stil. Zo willen we blijven leren en krijgen we bijvoorbeeld binnenkort een informatie avond over grondverbetering. Deze cursus wordt gegeven door Lambert van der Veeken.

Actie


Het is alweer even geleden dat jullie iets van ons hebben gehoord. Maar we hebben zeker niet stil gezeten!

In de vorige nieuwsbrief vertelden we jullie dat we in gesprek waren met meerdere partijen en dat we aan het onderzoeken waren welk stuk grond het beste bij Hof van Oss past. Inmiddels zijn we in een ver gevorderd stadium met één locatie, wat natuurlijk super goed nieuws is! We zijn nu bezig met verdere stappen en onderzoek om te kijken of het aan de eisen voldoet die we nodig hebben. Zodra dit concreet is, brengen we jullie uiteraard meteen op de hoogte. Nog even geduld dus…

Ommuurde tuinEen aantal van onze kartrekkers zijn inspiratie op wezen doen bij de Ommuurde Tuin in Renkum. Hier groeien maar liefst 150 verschillende groenten, kruiden en fruit; historische, moderne en wilde soorten. In het seizoen kun je hier verse en onbespoten groenten en fruit kopen. Een van onze kartrekkers heeft hier ook de cursus Agro-ecologie in praktijk gevolgd. We hebben mooie ideeën opgedaan voor de toekomstige tuinderij van Hof van Oss.

Nieuwsbrief Archief

5000 euro

bla bla 

klik hier